Mama Mind
Sterk staan - voor vrouwen

Bevallen is loslaten

- scroll voor meer informatie over de training direct naar beneden! -

Je bent zwanger en het gaat gebeuren. De bevalling komt eraan.
Een spannend moment. Hoe zou het bij jou gaan?

Ook wanneer je voor de tweede of derde (of ...) keer gaat bevallen kan het spannend zijn. Hoe zou het deze keer gaan? Misschien was je eerste bevalling niet zo fijn en vind je het daarom extra spannend...

Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze tips kunnen je helpen:

1. Ga op zoek naar informatie en gebruik hierbij de juiste bronnen
Ga niet op allerlei fora rondneuzen als je de aankomende bevalling al extra spannend vindt. Vrouwen met een 'normale' bevalling delen minder snel hun verhaal dan vrouwen die meer meegemaakt hebben.
Je verloskundige heeft vaak zelf een goede website. Een andere goede site voor betrouwbare informatie is bijvoorbeeld: www.deverloskundige.nl. Een site van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).

2. Neem rust
Begin uitgerust aan je bevalling. Ook wanneer je 'last' hebt van nesteldrang is het goed om tussendoor echt even te rusten. Ga dan ook daadwerkelijk even liggen. Vooral op het einde heeft je lichaam een hoop extra mee te dragen. De energie die je bespaart kun je tijdens de bevalling besteden.

3. Regel kraamzorg
Misschien erg logisch. Maar het geeft rust als je dit soort dingen kunt afvinken van je lijstje.

4. Ga naar een zwangerschapscursus
Ook al denk je misschien 'niks voor mij, ik zoek het zelf wel op', vaak krijg je toch waardevolle informatie en leuke contacten. Na afloop is het delen van ervaringen ook erg fijn (vond ik zelf :))

5. Bedenk waar je wilt bevallen
Thuis of in het ziekenhuis? Kies waar jij je het prettigst bij voelt. Tot bijna het laatste moment kun je nog besluiten te wisselen. Ga voor de zekerheid wel even kijken bij de verloskamers in het ziekenhuis, dan weet je een beetje waar je terecht kunt komen.

6. Bespreek hoe je wilt bevallen en wie je er bij wilt hebben.
Onderzoek welke houdingen er zijn en wat prettig kan zijn. Liggend op je rug is allang niet meer 'van deze tijd'. Je ziet een koe ook niet op haar rug liggen tijdens het bevallen. Zoek uit wat natuurlijke bevalhoudingen zijn en laat je goed informeren. Betrek je partner hier goed bij, zodat hij of zij ook goed weet wat er gebeuren moet.
Bespreek dan meteen wie je allemaal bij je bevalling wilt hebben.

7. Bedenk ook een 'plan - B'
Wat als jouw ideaalplaatje niet kan? Wat wil je in ieder geval (buiten de medische noodzaak om) zeker niet? Je bent eigen baas over je lichaam.  Anderen hebben dat te respecteren.

8. Stel een geboorteplan op
Hierin worden veel wensen rondom jouw bevalling besproken. Veel verloskundigen zullen dit al samen met jou doen. Jouw verloskundige toevallig niet? Stel het dan voor!

9. Bevallen is loslaten
Je kunt heel veel plannen en wensen, toch kan het helemaal anders gaan zoals van te voren bedacht. Dit hoeft niet erg te zijn, zolang jij maar het gevoel hebt dat het om jou en jouw bevalling gaat.

Plannen zoals je wenst, loslaten zoals het gaat...

Kun je niet zo goed loslaten? Ben jij meer het type die alles vooraf goed gepland heeft? Ben je bang voor de pijn? Of voor het onbekende?

Volg dan de korte training "Bevallen is loslaten". 

Deze training is er om jouw gedachten rondom het bevallen op orde te krijgen. Je leert jezelf een positieve mindset aan én je leert hoe je kunt loslaten.

Vraag hem aan voor maar €24,95 en ontvang direct de download-link om te starten!

Nu aanvragen! 
E-mailen
Bellen